maanantai 21. huhtikuuta 2014

Usko itseesi!

Areenan treenit Karon ja Sinin kanssa (kuva by Sini)
Viime viikkoina olen käynyt taistelua itseni kanssa muutamasta asiasta. En millään meinaa sisäistää omaa kehittymistä. Tarvitsen aina mustaa valkoisella ennen kuin menee tajuntaan se mitä minä osaan ja mihin minä pystyn. Lauantaina oli vuorossa neljäs juoksutesti 5 x 1000 m. Ensimmäisen juoksin viime vuonna kesäkuussa, kun aloitin Sinin tallissa. Toisen ja kolmannen juoksin marra- ja helmikuussa Areenalla. Lauantain juoksu tehtiin keskuskentän mondolla. Kun olen mennyt juoksutesteihin, en ole koskaan ajatellut, että parantaisin edellistä testitulosta. Vaan olen vain mennyt tsekkaamaan, onko juoksutulokset parantuneet. Jokaisella kerralla tulokset on parantuneet. Kun saan ensi viikolla testitulokset, tiedän tämän hetkisen tilanteen juoksuvauhtien suhteen. Eniten minulla teettää henkisellä puolella töitä uskoa itseeni juuri juoksun suhteen.
Olen tähän mennessä juossut oikeastaan kaikki juoksut testejä lukuunottamatta mutu-tuntumalla. Väitin kiven kovaan Sinille, ettei minun Polarista näe edes vauhteja, kun olen ne tähän asti aina vain skipannut, kun en ole niitä tarvinnut. Nyt on ensimmäistä kertaa treenikalenterissa ollut juoksuharjoitteita, joita pitäisi juosta tietyllä vauhdilla. Hirveä ylitettävä muuri taas edessa. Onko minusta siihen? Tiedän, että treenit on suunniteltu juuri minulle sopiviksi ja niissä on otettu huomioon minun oma tasoni ja sen kehittäminen pienin askelin tiettyyn päämäärään, jonka olen itse määrittänyt. Nyt puuttuu vain se usko sen saavuttamiseksi!



perjantai 18. huhtikuuta 2014

Maantiellä


Tänään polkaisin käyntiin kiiturin tämän vuotisen maantiekauden. Puolentoistatunnin pk-lenkki oli ohjelmassa, mutta taisin ihan vähän innostua :-) Aivan ihanaa oli päästä irrottelemaan ja ajamaan raittiissa ulkoilmassa niin, että maisemat vaihtuvat ja pääsi tuntemaan vauhdin riemun. Arvoin ajovaatetusta, mutta aika passeliksi se muokkautui. Ei ollut liian kylmä, eikä tuuli päässyt vaatteiden läpi. Liidelistā viime syksynä ostetut vermeet pääsivät ekaa kertaa päälle ihan tositoimiin. Huomenna on vuorossa juoksutesti, joten toivottavasti en rasittanut pyörälenkillä itseäni liikaa!

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Areenan treenit






Vanhaa joulujuoksukuvaa pukkaa, kärsikää :) Tekniikknongelmat jatkuvat nääs! Kuvassa kuitenkin Areena ja minun juoksutossut, joista ajattelin avautua tässä blogitekstissä. Kuvassa juostaan Hiluvitkun kanssa joulujuoksua. Hanna-Riitta fiilistelee uutta rakasta Nineriään viime blogitekstissään. Käykäähän lukemassa!
Ollaan tehty Areenalla koutsin ja Karon kanssa nyt jo kolme traineri-juoksutreeniä muutaman viikon sisällā ja launtaina jatketaan. Ensin tunti uintia ja sitten pyörä-juoksutreeniin  Areenalle. Juoksukengät ovat tuottaneet vain ison ongelman viime aikoina. Minulla on ollut jo kahdet Asicsen juoksukengät peräkkäin, mutta mondolla juostessa ne on liian vaimennetut. Nyt tiistaina Areenalla juostessa minulla oli muut lenkkarit ja juoksu olikin paljon helpompaa. Nilkan ojennuksen pystyi tekemään ihan eri tavalla mondolla kuin noilla täysin vaimennetuilla Asicsilla. Nyt on mietintämyssyssä uusien juoksukenkien hankinta. Mutta mitkä olisivat parhaat juuri minulle?
Muuten olen saanut tehtyä treenit ihan ohjelman mukaisesti. Nyt olen taas kaksi viikkoa lomalla, joka helpottaa suunnattomasti treenailua ja varsinkin treeneistä palautumista. Myös salilla käynnit ja aamu-uinnit helpottuvat aikataulullisesti. Samoin pystyy tekemään kaksi treenit päivässä ihan helpostikin. Myös keväiset ja aurinkoiset päivät helpottavat eloa ja oloa ja antavat valtavasti energiaa.
Tsekattiin tulevaa treeniaikataulua ja taas on niin paljon kaikkea mielenkiintoista ettei tahdo housuissaan pysyä.

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kovasta kevyeen


Kuvassa mnun harrastehuoneen seinän viereen jumineet rullat ylitsepääsemättömän vuoren takana. Kolme kuukautta nuo ovat tuossa levänneet, enkä vieläkään ole saanut itsestäni irti sen vertaa, että olisin testinyt ne. Ehkäpä lähiviikkoina!

Viime viikko oli kova treeniviikko, mutta samalla onneksi myös lomaviikko. Viiikko ei tuntunut yhtään kovalta, vaikka treenitunteja kertyi vähän yli 11 tunita (ohjelmassa 12 tuntia). Tosi mukvia treenejä viikko sisälsi ja huipentui sunnuntaina kolmen tunnin traineri-juoksu-traineri-juoksu treeniin. Treeni tuntui ensin ihan älyttömän kauheelta, mutta kun sitä rupesi pala palalta taas tekmään, niin itse asiassa fiilis parani koko ajan. Toiset traineri- ja juoksuosuudet olivat molemmat parempia kuin ensimmäiset. Treeniviikosta palautuminenkin on sujunut yllättävän nopsaan ja eilen oli jo pitelemistä itsessäni etten lähteyt jo johonkin suuntaan treeniä tekemään. Illalla piti ihan vähän kotona olevia käsipainoja helutella, ettei ihan hukkaan päivä olisi mennyt.
Tämä viikko onkin sitten kevyt viikko, treeniä vaivaiset 5 - 6 tuntia. Mitenkähän tämän viikon oikein saa kulumaan? No, olishan nuo rullatkin tuossa seinustalla kokeilua vailla :)