tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 The ilmeet

Olen kerännyt vuoden 2013 aikana ikuistettuja ilmeitä kertomaan minun viime vuodesta. Ensin tulevat ilmeet, jotka kertovat siitä, että jotain hikistä, ei aina niin mukavaa puuhaa on tullut harrastettua oman kunnon eteen. Vaikka ilmeet ja olotilakin on ollut joskus aika tuskaisen näköinen, niin lopussa aina totuus paljastuu ja kiitos seisoo :)

Wattbike treeni Energyllä 22.9.2013
Wattbike treeni Energyllä 13.10.2013
Wattbike treeni Energyllä 20.10.2013
Wattbike Cup 1 km ja 4 km Lahti 26.10.2013
Juoksutesti Areenalla 10.11.2013
Wattbike Cup 20 km Tampere 30.11.2013
Wattbike SM 4 km Kerava 14.12.2013
Ilottelua Kuopin perusmatkan N 50-sarjan hopeasta elokuussa
Palkintojenjako Wattbike 4 km N 50-sarja ja SM hopeaa

Oikein ilmeikästä Uutta Vuotta 2014


:)



maanantai 30. joulukuuta 2013

Marionetit


Ostin itselleni joulun ajan lukemiseksi Virpi Hämeen-Anttilan kirjoittaman kirjan Marionetit. Kirja tuli luettua muutamassa päivässä. Etsin kirjahyllystä ja täältä blogista kaikki Hämeen-Anttilan romaanit, jotka olen lukenut ja näyttää siltä ettei minulta puutu kuin tuo Tapetinvärinen. Olen tykännyt lukea näitä romaaneja ja tämäkin uusin antoi aiheesta paljon uutta tietoa. Kirjan juoneen ja aiheen sisältöön on kirjailijan pitänyt todella paneutua.

"Marionetit eivät tarvitse maata kuin hipaistakseen sitä kevyesti, kuin keijut, 
ja saadakseen tämän hetkellisen kosketuksen kautta jäsenensä taas liikkeeseen. 
Meidän ihmisten täytyy laskea painomme maahan ja levätä siinä tanssin ponnistuksesta. 
Tämä lepoaika ei selvästikään kuulu tanssiin. Paras mihin pystymme on yrittää tehdä 
siitä niin huomaamaton kuin suinkin..."

Virpi Hämeen-Anttilan kirjoittamat romaanit:
  • Suden vuosi, Otava 2003 (luettu 1.2.2011)
  • Alastonkuvia, Otava 2004 (luettu 14.2.2011)
  • Kolmastoista lapsi, Otava 2005 (luettu 14.2.2011)
  • Perijät, Otava 2006 (luettu)
  • Sokkopeli, Otava 2007 (luettu)
  • Muistan sinut Amanda, Otava 2008 (luettu)
  • Päivänseisaus, Otava 2009 (luettu 28.12.2010)
  • Toisen taivaan alla, Otava 2010 (luettu 23.3.2011)
  • Railo, Otava 2011 (luettu 26.12.2012)
  • Tapetinvärinen, Otava 2012
  • Marionetit, Otava 2013 (luettu 29.12.2013) 

perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulun pyhät




Joulun pyhät on taputeltu ja siirrytty jo arkeen. Minulla onneksi arki jatkuu lomana ja työelämään palaan vasta ensi vuoden puolella. Jouluaatto meni hyvin perinteisin menoin pikkusiskon luona. Sisko oli laittanut joulun meidän täällä päin asuville sisaruksille ja pojille. Aattona käytiin viemässä kynttilät isän ja äidin haudalle ja jatkettiin perinteisten jouluruokien syömisellä. Lahjat kiinnostivat ainoastaan siskon poikaa. Siskon porukan lahjaksi saamaa Trivial Pursuitia tuli pelattua muutama tunti aattona sisarusten kesken ennen kuin peli piti keskeyttää kotiin ja karvaisen luo siirtymistä.


Minä sain pitää omaa junioria vieraana joulun pyhät. Ihan oli outoa pitkästä aikaa, kun joku muukin kävi jääkaapilla, lämmitti saunaa ja nukkui pitkälle iltapäivään. Minä en tosin tuota viimeistä asiaa harrastanut, vaan olin joka ikinen päivä tehnyt jo aamutreenit ennen kuin juniori edes raotti silmiään. Joulu sujui minulta joka päivä treenatessa. Kalenterissa ollut hiihto piti tosin vaihtaa muihin lajeihin. 


Sain juniorilta joululahjaksi Umbron hupparin, joka lämmitti sekä mieltä että kroppaa ja on vielä tosi kivan näköinenkin. Siskon kanssa vaihdettiin kosmetiikkaa keskenään ja itse löysin itselleni pitkän etsinnän jälkeen pitkän pilatesrullan. Rulla on ollut jo ahkerassa käytössä. Pitkällä rullalla on hyvä aukaista pyöräilyssä syntyneitä yläkropan jumeja.

Kivenhakkaaja


Joulun pyhät edesauttoivat tämän kirjan lukemiseen ja hyvä niin. Kirja oli mielenkiintoinen, mutta monisäikeinen. Aluksi, kun luin kirjaa vain unilukemisena muutaman sivun illassa, meinasi hermo mennä kun ei pysynyt nimien ja tapahtumien ketjussa mukana. Mutta tilanne muuttui kerralla, kun kirjaa pystyi lukemaan pitemmän satsin kerrallaan. Kirjassa toistui historia ja nykypäivä ja siitä muodostui kirjan juoni. Tässäkin kirjassa ihmisen mielen pimeys kulki käsikädessä kirjan juonen kanssa. Jotkut kirjan ihmiset eivät pystyneet kokemaan yhtään empatiaa ja se aiheutti jossakin vaiheessa ahdistusta. Mutta kokonaisjuoni ja kerrontatapa oli ihan luettava ja jäi selvästi positiiviseksi kokemukseksi. Varmaan Läckbergin muukin tuotanto pitää ottaa lukulampun alle jatkossa.

tiistai 24. joulukuuta 2013

Hyvää Joulua!


Hyvää Joulua <3

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pohkeet, penikat, päkiät...


Tiistaina tein salilla triathleetin lihaskestävyystreenin. Moni liike on minulle uusi ja tavallaan vasta harjoittelen liikkeitä tangon ja kepin avulla. Tästä huolimatta keskiviikkona iltapäivällä alkoi aika hurjat lihaskipuilut pohkeen yläosasta polvitaipeet mukaan lukien ja jatkuen takareisiin. Pohjekipuilun taltuttamiseen käytän usein itse neulomia villasukkia, jotka lämmittävät kipuilevia lihaksia.


Torstaina oli vuorossa pitkä sauvakävelylenkki. Olen manannut syksyllä ostamani Salomonin talvijuoksukengät suohon ja olen ne jättänytkin niin sanotuiksi kaupunkilenkkareiksi. Mutta kun ne kuitenkin ovat märässä talvikelissä parempi vaihtoehto kuin Asicsen normaalit juoksukengät, niin pistinpä ne sitten sauvakävelylenkille. Perjantaina sain tuntea kenkien väärän valinnan penikoissa. Penikkakipuilujen hoitoon olen käyttänyt viime aikoina saunahierontaa. Täsmähieronta on auttanut penikkavaivoihin ja lyhentänyt kipujaksoja. Saunassa hieron joka kerta myös pohkeet ja reidetkin.


Tiistain ja perjantain salitreenissä minulla oli ekaa kertaa jalassa Fivefingersit. Olen skipannut niiden käyttöä tähän asti, mutta nyt ajattelin kokeilla niitä salilla. Tiistain hyvän tuntuman jälkeen laitoin ne vielä perjantain salitreeniinkin. Mutta lauantaina pitkän juoksutreenin jälkeen tunsin oikean jalan päkiässä kipuilua. Mietin mistä moinen voi johtua ja silloin yhdistin sen Fivefingerseihin. Olisihan se pitänyt muistaa, että jalat totutellaan vähitellen  uusiin erilaisiin kenkiin! Sain Sini-koutsilta ohjeen pyöritellä kipeää jalkapohjaa golfpallon päällä. Minulla piti olla golfmainospalloja, mutta en niitä eilen löytänyt. Mutta ei mitään hätää, minulta löytyi vuolukivimuna ja sillä olen nyt antanut hoitoa kipuilevalle päkiälle. Huomenna on onneksi vuorossa lepopäivä, joten pientä breikkiä tiedossa vaivojen paranteluun.

lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulujuoksu 2013


Muutama viikko sitten ilmestyi fb:iin kutsu Joensuun Joulujuoksuun 2013. Ihanaiset naiset olivat saaneet idean järjestää täälläkin päin tuollainen Hyväntekeväisyysjuoksu. Kaskikymmentä eeroa Pelastakaa Lapset-tilille ja sillä saadaan järkättyä lapselle yksi päivä sijaisperheessä. Lahjoitus hyvään asiaan ja samalla saa tehtyä itse pitkän treenin. Sini-koutsi olikin kirjannut minulle tälle päivälle peräti kolmen tunnin juoksun. Onneksi treeni jakautui kolmeen osaan. Ensin kipittelin kotoa Areenalle ja kun olin tosi ajoissa paikalla, kävin hipsuttelemassa vielä sellaisen reilun kilsan ketunlenkin Linnunlahden maastoissa ennen Areenalle siitymistä.

Joulujuoksutonttu valmiina starttiin :)
Hanna oli varautunut ihan järkkärin kera, kuten tietty jokaisen bloggarin pitäisi varustautuakin. Kännykuvat eivät Areenan valaistuksessa oikein onnistuneet. Ennen juoksua poseerattiin Areenan tartanilla hymyssä suin :) Hanna oli myös tulostanut numerolaput ja  kiitosdiplomit meille juoksijoille. Kiitos Hanna vielä kaikista järjestelyistä :)


Juoksukavereina olivat Hanne, Hanna ja Hanna-Riitta.Nimet meinaavat sekoittua ja kirjaimet nimissä mennä joskus ihan sokaisin, kun kaikkien nimet ovat niin lähellä toisiaan :)

Ihanainen Hannetonttu <3

Tontut valmiina juoksuun
Löytyihän juoksuporukkaan myös yksi miespuolinen tonttu Sami, tonttutyttönen olkapäillään :)  Tällaiset yhteisjutut ovat vaan niin kivoja ja niistä saa aina ylimääräistä iloa ja energiaa omaan tekemiseen.

Paikoillanne...
Valmiina....
ja ei kun menoksi!
Areenan rataa piti kymppikilsaan kiertää 30 kierrosta ja 250 m. Hanna-Riitan kanssa mentiin yhtä jalkaa melkein 27 kierrosta, jolloin minun piti tehdä pakollinen varikkopysähdys. Viimeiset kierrokset juoksin sitten yssiksein ja maalissa sain Hanna-Riitan tarjoamaa palkkaria, lime-valkosuklaa fudgea. Ai taivas, miten hyvää!

Juoksukamun kainalossa <3
Juoksun jälkeen vielä kuivien vaatteiden vaihto ja kohti kotia hölkkä-kävellen. Kilometrejä kertyi tänään rapiat 19. Jalat alkoivat olemaan jo aika "muussia" kymmenen tämän viikon treenitunnin jäljiltä. Samoin energiat olivat jo miinuksella. Kotona meni muutama tunti, palauttavan saunan ja useamman eväshetken jälkeen ennen kuin rupesi elolle eistymään.

Mutta vaikka koville ottaa, niin mukaviahan tällaiset yhteisjutskat on aina! Kiitos kaikille Joensuun Joulujuoksuun 2013 osallistuneille tonttukamuille :)

maanantai 16. joulukuuta 2013

Kisarapsa jatkuu...


Lauantain Keravan Wattbike kisat jatkuivat iltapäivällä naisten yleisen sarjan lähdöllä. Tässä lähdössä oli sitten Sini-koutsin vuoro polkasta Wattbikeä ihan urakalla. Nämä ovat olleet niin hienoja tapahtumia jokainen Wattbike-kisa. Kisassa ollaan useita tunteja samoissa ympyröissä ja samat ihmiset kiertävät näitä kisoja. Olen saanut tutustua moniin uusiin pyöräihmisiin näissä tilaisuuksissa. Yleisessä naisten sarjassa oli seitsemän naista kisaamassa SM-mitaleista.





Laura kisasi myös naisten yleisessä sarjassa
Sinin haastateltavana ennen starttia



Sitten alkoi lähtölaskenta 5, 4, 3, 2, 1 GO!




Naisten voittaja Heidi Onger kellotti 4 km uuden SM-ajan 5:16,02. Ihan huikee ajo ja vähän niin kuin puskista. 


Toiseksi ajoi Sanna Karjalainen 5:22,38 ja kolmannen sijan otti Sini ajalla 5:36,57. 



 

Moni teki kisoissa uuden oman ennätyksen. Onnea kaikille kisoissa ajaneille.


Kisan jälkeen valkattiin vielä Sinin uuden pyörän värejä ja otettiin sitten yhteiset mitalikuvat :) Sitten lähdettiin ajelemaan kohti kotia.
Tämä reissu oli tunnelmaltaan hieman erilainen kuin edellinen kisareissu. Nähtiin useita tähden lentoja ja yhden sellaisen aikana ehdittiin molemmat myös toivoa.... :)  Keli oli tällä kerralla mahdottoman hyvä ajaa. Ihan huippuja reissuja nämä kisareissut ovat kyllä kaikki olleet ja tammikuussa jatketaan reissaamista.

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Wattbike SM 4 km Kerava 14.12.2013


Perjantaina päivällä yhden jälkeen suunnattiin auton nokka kohti Kouvolaa, jossa oli tarkoitus yöpyä ennen lauantain Keravan Wattbike SM-kisojen 4 km rypistystä. Kouvolassa käytiin vielä ostoskeskus Veturissa ihan pikkasen shoppailemassa ja ostamassa evästä huomisiin kisoihin. Sitten suunnattiin Sini-koutsin iskälle, jossa tehtiin kisaan valmistava treeni minä trainerilla ja Sini rullilla ajaen. Treenin jälkeen syötiin ja saunottiin. Ennen unille menoa sain vielä huoltavan hieronnan pohkeille. 


Aamulla suunnattiin sitten kohti Keravaa ja siellä kisapaikkana toimi Pyöräliike Lundberg. Minun startti oli jo klo 10.20 ja ei tarvinnut jännittää hyvin pitkään. Heti pääsin verraamaan omalla kisapyörällä ensimmäisen startin ajaksi ja sen jälkeen olikin edessä jo itse kisa.


Samassa lähdössä olivat kisaamassa N 40 Kirsi ja harrastesarjan Laura ja sitten minä ja Tarja N 50 naisissa. Minulla oli kisataktiikkana lähteä vastuksella 3 ja yrittää laittaa Tarjalle kampoihin niin pitkään kuin vain jaksan.







Noin 1,5 kilometriin mentiin Tarjan kanssa muutaman sekunnin erolla, mutta siinä vaiheessa ero rupesi kasvamaan ja lopun yritin vain sinnitellä oman jaksamisen kanssa. Jossakin vaiheessa jouduin pienentämään vastusta ja tämän kisan jälkeen jouduin keräilemään itseäni lattian rajasta. Niin koville otti! Myös viikolla vaivannut flunssa osoitti vielä olemassa oloaan rypistyksen jälkeisellä yskällä.





Loppuaika 6:22,3 parani 14 s Lahden kisan vastaavan matkan ajasta. SM-kisan hopeamitali omassa sarjassa oli kotiin tuomisina.



Wattbike-kisojen palkinnot ovat olleet joka osakilpailussa huikeita. Lumene-tuotteita oli tämänkin kisan palkintokassissa taas tosi paljon. Kirjekuoressa oli myös osallistumisoikeus vuoden 2014 Tour de Helsinkiin. Iiks, nyt rupesi jo jännittämään :)



Ostin kisoista uuden  Wattbike-pyöräilyasun, joten tammikuussa Helsingin osakilpailussa on odotettavissa taas mieletön ajo ja muutaman sekunnin tuollainen hieno kisa-asu varmaan parantaa myös loppuaikaa :) Housut pääsivät jo testiin tämän päivän palauttavaan traineriajoon.

Kisarapsa jatkuu huomenna.....